Over HPI

Hartman Process Improvement is de naam van mijn eenmanszaak.

Even voorstellen…

Mijn naam is Peter Hartman (1961). Mijn gehele carrière ben ik al op de fabrieksvloer te vinden. Ik vind het fantastisch om producten van de band te zien rollen en hoe beheerster dit verloopt, hoe mooier ik het vind.

Bij alles wat er op de werkvloer gebeurt, ben ik altijd op zoek naar het waarom. Verklaringen zoeken voor waarom de dingen zijn zoals ze zijn, aantonen waar de problemen liggen en vervolgens de situatie verbeteren. De universitaire studie bedrijfskunde was mij dan ook op het lijf geschreven. Bedrijfskundige problemen in kaart brengen, analyseren en blijvende oplossingen bieden.

Als afstudeerrichting koos ik voor Organisatie en Strategie.

Het afstudeeronderzoek betrof, hoe kon het ook anders, een diepgaande analyse van het verbeterprogramma bij het toenmalige Friesche Vlag. Dit speelde zich af eind 2004. Sindsdien ben ik fulltime met continu verbeteren bezig. Niet alleen meer vanuit de inhoud (het wat) maar vooral ook vanuit de proces kant (het hoe). Lean en Six Sigma zijn goede methodes die ik in het recente verleden heb toegepast. TPM heeft echter mijn duidelijke voorkeur. De methode is relatief eenvoudig toe te passen, duidelijk en te begrijpen voor iedereen en heeft in de praktijk haar effectiviteit bewezen. TPM is dan ook de aanpak waar ik mij nu volledig op richt.

Mijn carrière.

Sinds ik in 1984 van school kwam, ben ik onafgebroken in uiteenlopende functies in verschillende bedrijfstakken werkzaam geweest. Eerst op het laboratorium van Shell (Billiton Research), al snel gevolgd door diverse managersfuncties bij Intersnack in Doetinchem. Na zeven jaar heb ik deze functie verruild voor die van productieleider bij Nestlé in Elst en daarna als hoofd Quality Assurance bij Smurfit Kappa. Sinds 2001 werk ik voor FrieslandCampina in de functie van Director Continuous Improvement.

Uit  het bovenstaande kunt u afleiden dat, ondanks dat Hartman Process Improvement een jonge onderneming is, er sprake is van jarenlange ervaring in continu verbeteren en productiemanagement.

Partners

Wat nu als u van mening bent, dat uw bedrijf behoefte heeft aan een veel intensievere en/of bredere ondersteuning? Steun die een eenmanszaak zoals Hartman Process Improvement misschien niet in voldoende mate kan bieden. Geen probleem! Mijn partners staan klaar om elke klus te klaren. E-learning, klassikale trainingen, coaching of hulp bij de uitvoering van verbeterprojecten. Op uw verzoek regelt Hartman Process Improvement dit direct.

Een uitgebreidere beschrijving is te vinden op LinkedIn.